Minden javaslatom magában rejti a hibás működést, és a megoldások egy részét.                                                                                                

Sokan vannak, akik azt gondolják, hogy kapcsolatuk saját erőfeszítéseik hozzáadása nélkül is működik, és megmarad. Ez nem így van! A kapcsolatot minden nap újra kell teremteni, különben megszűnik. A kényszeres kapcsolat pedig szomorúságot, és reménytelenséget eredményez.

A párkapcsolatok nagy részéről kiderült, hogy minden viszály ellenére valójában mélyen szeretik egymást. A rosszul, vagy sehogy sem működő kapcsolatok igazi okainak felkutatása, a megoldások megtalálása, a hibák kijavítása szükséges ahhoz, hogy egy kívánatosabb szintre kerüljön. Minden javaslatom magában rejti a hibás működést, és a megoldások egy részét. Az igazi okok legtöbbször a múltunkban, és a tudatalattinkban rejlenek.

Természetesen hosszú távon a miértek feltárása, és megoldása a legfontosabb feladat.

Legyél szelíd! Ne kiabálj! Konfliktus idején engedd a párod, gyermeked, szülőd, főnököd beszélni. Úgy hallgasd őt, hogy közben ne engedd át érzelmeidnek az irányítást!

Maradj reagálástól mentes, legyél jelen, figyelj a MOST-RA! Ne engedd, hogy eluraljanak a negatív

gondolatok: követi a rossz érzés a testedben, majd elural az érzelem! Gyakorold az önuralmat!

Az elkövetett hibákat ne emlegesd! Mellőzd a felsorolásra kerülő kifejezéseket: „Megmondtam”, „Már mondtam”, „Te mindig”, „Te soha”, „Máskor is”, „Tudtam”, stb. 

Engedd el a ragaszkodást! (Csinálj 30 napos ragaszkodás elengedés image-t!)

Ne akarj a másik fejével gondolkodni! Ne akard mások helyett megoldani a problémáikat!

Ne osztogass kéretlenül tanácsokat! Ne legyél kioktató, okoskodó!

Ne erőltesd rá másokra a segíteni akarásod! Ne fojtsd meg a szereteteddel!

Bízz benne, bennük! Engedd meg, hogy önmaguk legyenek, legyél TE is önmagad!

Ne akard megváltoztatni a másikat! Megváltoztatni csak önmagad vagy képes!                            

Önmagad megváltoztatásával, és példamutatással tudsz hatni!

Önmagad legyőzése könnyebb, mint mások meggyőzése! Változtasd meg inkább a hozzáállásod!

Változtasd meg pozitívra benned, önmagadban a másikról kialakult képet a következő módszerrel:

Tisztítsd meg magad a negatív érzéseidtől úgy, hogy írj le minden rossz érzésed, és írj ezekről a személyekről pozitív listát: külső-belső tulajdonságaik, szokásaik, tetteik, helyzetek, melyekben tetszett a magatartásuk. Ezt a listát időnként olvasgasd (a legjobb 21 napig), és bővítsd, hogy konfliktus idején segítségedre legyen a negatív érzelmek, gondolatok elengedésében, a megbocsátásban. Próbáld megérteni! A másik megértése sokat segít a kapcsolatok építésében, viták rendezésében. 

Ha hibázol, valami rosszat teszel, vagy mondasz, ismerd el! Este úgy feküdj le, hogy rendezd, zárd le a vitákat! Kérj bocsánatot! Bocsáss meg önmagadnak, és másoknak! Ez nem jelent elnéző magatartást, csak egyszerűen hagyd annyiban a dolgot! Meg sem történt! Ne emlegesd, ne utalj rá! Cselekedj is e szerint, tegyél valami jót velük. Meglátod, eltűnik belőled a rossz érzés, a félelem. Meg fognak lepődni, és többnyire megszólal bennük a lelkiismeret. Fenntarthatóvá, javíthatóvá válhatnak a kapcsolataid, és saját lelkiismeretük a „tanítójukká” válik!

Legyen szándékod megismerni és megszeretni, elfogadni önmagad, így könnyebben, jobban megértesz, megszeretsz, és elfogadsz másokat! Emlékezz: amit bevonzol, amit másokban hibának látsz és haragszol érte, az benned is megvan; ha te változol, változik a kapcsolatod is!

Ne menj bele vitába agresszív emberrel! (Másokkal sem!) Maradj jelenlévő! Figyelj a MOST-RA! Ne reagálj! Ne engedd, hogy gondolataid, érzelmeid eluraljanak! Csak vesztes lehetsz! Saját félelmei, problémái csapdájában van, ne akard legyőzni, meggyőzni! Maradj szelíd, engedd meg, hogy elmondja, amit akar! Időnként jelezd felé, hogy figyelsz! Mondd: „Értem!” Érezz együtt vele, és mondd: „Átgondolom, amit mondtál, és értesítelek a döntésemről.” Mielőtt negatívat gondolnál, szólnál, tennél, gondolatban dörzsöld össze a tenyered, és mondd: „Helyette jól érzem magam!” 

Hagyd abba a kritizálást, és ítélkezést! Ha hibára, vagy gyengeségre szeretnéd felhívni a figyelmet, tedd szeretettel, alkalmas időben, nyugodt légkörben. Először mondj egy elismerést, majd 1-2 rövid, konkrét mondatban nevezd meg a problémát, utána röviden a következményt, ha ez így marad. Végül mondd el a kérésed a jövőre nézve. Legyen érezhető a jóindulatod! Így sikerülhet megbeszélni.

Minden nap mondj elismerést, kedveset, és/vagy tegyél apró jót! Fejezd ki a szereteted, és vedd észre, fogadd el, amikor te is kapsz! Köszönd meg! Ahhoz, hogy szeretetet kapj, először neked kell adnod!

Legyen szándékod megismerni és megszeretni, elfogadni önmagad, így könnyebben, jobban megértesz, megszeretsz, és elfogadsz másokat! Emlékezz: amit bevonzol, benned is megvan: tanítás, tanulj belőle!

Engedd meg a kapcsolataid érdekében, hogy másoknak is legyen igazuk! Ne akarj másokat mindig meggyőzni!

Amire figyelsz, abból több lesz! (Vonzás törvénye.) Arra figyelj, amit akarsz, ami jó, így abból lesz több! Aminek nem szentelsz figyelmet, nem adsz neki energiát gondolataiddal, tetteiddel, az előbb-utóbb eltűnik az életedből! 

Kérlek, időnként nézz be ide, sok hasznos írást, eseményt, hírt találsz!
 
Tanfolyam-tréning-terápia IDŐPONTOK:
 
Egyszemélyes, speciális, 16 órás (2 nap) tanfolyam-tréning-terápia ALAPKÉPZÉS és GYAKORLAT, valamint
TOVÁBBKÉPZÉS  IDŐPONTOK:
 
HÉTKÖZNAPOKON és HÉTVÉGÉN IS, SZEMÉLYESEN, ill. TELEFONON történő egyeztetés alapján lehet!
 
Kiscsoportos, speciális, 16 órás (2 nap) tanfolyam-tréning-terápia ALAPKÉPZÉS és GYAKORLAT IDŐPONTOK:
3-7 fő jelentkező esetén szo-vas., 9-18 óráig lesz.
Szállás, étkezés többféle lehetőséggel!
 
Érdeklődés részletekről és/vagy jelentkezés: T: 06-30/625-85-37, vagy
Facebookon, Messengeren: Anna Bettes néven.
 
 
 

"Amikor az ember teste- lelke- szelleme közt az egyensúly megbomlik, nem tudja önmagát kifejezni, a belső harmónia hiánya betegségek sokaságához, a rák kialakulásához, az élet minden területén megoldhatatlannak tűnő élethelyzetek, problémák meglétéhez vezet.

Önmagunk kifejezésének elfojtása által belső énünk károsodik, eltorzítja személyiségünket. Az önkifejezést gátolja, hogy alacsony szintű az önértékelés, így túlzott az önostorozó önkritikusság, türelmetlenség önmagunkkal, ezért érdemtelennek tartjuk magunkat céljaink, vágyaink elérésére. Fontos figyelembe vennünk múltunkat és feltárni a múltból hozott mintákat is. Programozott személyiségünk arra van kényszerítve, hogy mások elvárásainak megfeleljen, mások igényeit szolgálja, és a világtól várja el, hogy megoldja a problémáit. Kellő önismeret nélkül önbizalom, önbecsülés hiány van és uralkodik a félelem. El kell jutni oda az önismeret útján, hogy felismerjük: „KÉPES VAGYOK MEGCSINÁLNI! MEGÉRDEMLEM! MEGENGEDEM! ELFOGADOM!”

 A belső harmónia helyreállításához kellő önismeretre van szükség. Ezért fontos tisztáznod, hogy KI VAGY? Mennyire élsz TELJES ÉLETET? Mire van szükséged és hogyan teremtsd meg a feltételeit? Azt is érdemes tisztázni, milyen okai vannak a problémáidnak, a stresszeknek, melyek érnek? Mik a céljaid, a motivációid? Célok nélkül sodródsz, bizonytalanságban, félelemben élsz. Motivációk nélkül pedig nincs okod cselekedni. S ha már ismered céljaid és a motivációid, a célhoz vezető út megtervezése is szükséges, és cselekvési tervet érdemes készíteni. Fel kell tárni az előtted álló akadályokat és felkészülni, képessé válni elhárításukra. A múltból hozott negatív mintáid, tévhiteid felismerése és megváltoztatása épp úgy nélkülözhetetlen, mint a negatív érzelmektől (harag, sérelem, bűntudat, kritika, halogatás, félelem, önbecsülés hiánya, reményvesztettség, stb.) való megtisztulás. Hogy mindez megtörténhessen és felszabadulj, meg kell tanulnod kérdéseket feltenni önmagadnak, hiszen a válaszok benned vannak! Az önmagadon végzett munka közben felismered a világunkat működtető élettörvényeket, és tapasztalati úton rájössz, hogyan használhatod saját felemelkedésedre, fejlődésedre, jobb jövőd építésére.

 Életed minden területét, minden szempontból átfogóan szemügyre véve; teljes életutat, életfeladatot, múltat feltáró, jobb jövőt teremtő olyan egyszerű technikákat tanulsz meg alkalmazni a gyakorlatban, melyek problémáid megoldásában szinte azonnali eredményt nyújtva erőt, hitet, motiváltságot adnak a továbblépéshez. Könnyedén válsz sorsod tudatos irányítójává. Mindig kéznél van, és szükség esetén segít a "Fordíts sorsot!" c. kézikönyv és CD sorozat, melynek hatékonyságát megtapasztalod a gyakorlati életben. Ezek tartalmazzák a tanfolyam-tréning-terápia teljes anyagát, ezért önállóan, otthonodban is megoldhatod! "

(Idézet a "Fordíts sorsot! "című könyvemből.)

Ha elakadnál, hívj fel, vagy gyere el képzésre! Sok sikert! Anna

Segíthetek? Önbizalom növelése, önismeret fontos a sikerhez! Fogadd szeretettel!

Ha sok bántásban volt, vagy van részed, olvasd el ezt :

„Ne engedjétek, hogy a "SZERETET" félreértelmezett legyen és visszaéljenek a jóságoddal!!!
Aki összetéveszti a "továbblépni" jelentését azzal, hogy "hagyni, megengedni, szó nélkül eltűrni", az nagyon melléfog! Mivel továbblépni úgy is lehet, hogy kijelölöm a határokat, megmondom, miből elég, nem tovább, visszautasítom, nem pedig hagyom, hogy tovább bántsanak! "Tisztelem benned az embert, de nem szeretem, amit most teszel, ezért ezt visszautasítom!" Nemet mondok, amikor erre van szükség-így továbblépni, tele tervekkel, tettekkel....ez a jó! Ezt szeretném hallani, tapasztalni, EMBEREK!
Hogyan csináld?
Díjmentes és óriásit segít MINDENKINEK a videóm és/vagy HÍVJ FEL! Legyen önmagadra és a jövődre némi időd!
>>Előadások

Hogy jobban boldogulj, egészségesebben, békességben, jobb létben élj, sikeresebb legyél, online- és személyes tanácsadás, tréning-terápia, útmutató kézikönyv, és CD sorozat segít egy minőségi, biztonságos ÉLET teremtésében!
>> Tanfolyam
>> Kiadványaim 

Köszönöm szépen a figyelmed!
Sikeres életutat, jó egészséget, sok boldogságot kívánok!

Folytatás következik! Alkalmanként nézz be ide!

A legtöbb ember környezetében élnek olyanok, akik magatartásukkal sok kárt, félelmet, feszültséget, bánatot, önbizalom hiányt, stb. okoznak, és megkeserítik az életünket!
Érdemes tudni, hogy vagy kilépünk ebből az élethelyzetből (- nem fogjuk elveszíteni, ha a „miénk”-), vagy egyszerűen megtanuljuk a helyzetek kezelését, ha az alábbiakból rájuk, vagy önmagunkra ismerünk!
Pozitív fordulat következik be az ÉLETÜNKBEN, pozitív változások történnek az egészségünkben, körülményeinkben, kapcsolatainkban, ezáltal a környezetünkben élőkben is, boldogok lehetünk, mert már nem lesznek hatással ránk, ha úgy döntünk, hogy elég! A megoldásokat választjuk a „beletörődés”, az áldozat szerep, vagy a menekülés helyett!
Sikertörténetek

Sikertörténetek

Mennyire tudsz felhagyni a régi rutinnal és kipróbálni új utakat?

Tovább...

Kiadványaim

Kiadványaim

Lehetővé teszik számodra, hogy otthonodban, önállóan is meg tudod csinálni!

Tovább...

Tanfolyam-tréning, terápia

Tanfolyam-tréning, terápia

Tanfolyam-tréning, terápia

Tovább...

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.